Kommunikasjon for i dag og i morgen

Vcom - Distributør og kompetansesenter

Siste nytt

nordbas 5

Da NordnesGruppen startet ombyggingen av Nordbas, hadde de en intensjon om å bygge et fremtidens fiskefartøy med effektive og fleksible energiforsyningssystemer. De har sterk to på at bærekraftig bruk av naturressurser og sikring av økonomisk drift kan møtes ved et optimum. Se filmen Veien til Nordbas, part I med intervju med personene bak NordnesGruppen.

Nordbas 1 byggingHøsten 2017 kjøpte NordnesGruppen en gammel båt på Island og fraktet den tilbake til Norge. Skroget ble delt i to, forlenget og gjenbrukt for å bygge en helt ny og moderne båt de i hovedsak har konstruert selv. Nye moduler ble laget i tillegg og det hele bygget sammen som pepperkakehus-bygging for voksne. Se den fasinerende filmen om byggeprosessen Veien til Nordbas, part II.

"Nordbas" ble levert fra Nye Kleven Verft i Ulsteinvik, i desember 2020. Fartøyet gjennomgikk en totalombygging, og fremstår i dag som et av verdens mest moderne og fremtidsrettede fiskefartøy, med elektriske vinsjer, stor batteripakke, rordyse osv.

Mats Rørvik Grimstad i Nordnes AS forteller: "For Nordnesgruppen var det viktig å bruke lokal kompetanse samtidig som man skal ha høy kvalitet og tekniske løsninger til en fornuftig pris. Vårt fartøy er full av teknologiske nyvinninger og det er valgt de mest fremtidsrettede og moderne løsninger fra kjøl til mast. Derfor gikk valget av leverandør på intern kommunikasjon til Tafjord K./Mobit Ålesund. Innovaphone løste alle ønsker vi hadde for kommunikasjon både internt og ut fra båten, samtidig som det samme nettverket kunne koble sammen flere løsninger, bl.a. videoovervåkning."

Mobit Ålesend, Tafjord K, invitert til å komme med kommunikasjonsløsning til "Nordbas". Sammen med Vcom spesifiserte de opp en løsning som samler all audio internkommunikasjon i ett IP-system med innovaphone taleserver. Det ble plassert ut IP-telefoner i lugarer, på bru og maskinrom. IP-dect baser ble plassert utover i båten for å gi trådløs dekning over alt. IP hornhøyttalere fra 2N og høyttalende telefoner gir lyddekning over hele båten. innovaphone IP811 som er DNV-godkjent kobler det hele sammen med riktig prioritering og mulighet for tale én-til-én, konferanse og PA annonsering.

nordbas 8 dectIP111 bro

Alt utstyret er koblet til LAN datanettet i båten og alle enheter får strømforsyning fra dataswitch med PoE (Power over Ethernet). Selv telefonserveren, de kraftige hornhøyttalerne og høyttalende robust-telefoner med ca 100 dB lydtrykk, krever ingen ekstra strømforsyning.

IP-telefonen innovaphone IP111 og dect benyttes på bro, lugarer og de som har behov for trådløs telefon. IP160 vanntett robusttelefon og 2N hornhøyttaler benyttes i maskinrom, på tråldekk m.v.

Prioritet på samtaler fra bro, i henhold til DNV krav, er løst takket være fleksibiliteten som finnes i innovaphone-systemet.

 nordbas 6 IP150nordbas 9 hornhoyttaler

 

«Nordbas-prosjektet har vært et utfordrende og morsomt prosjekt og jobbe med. NordnesGruppen setter krav til løsning og funksjonalitet som vi har klart å realisere ved hjelp av innovaphones fleksible og avanserte tekniske løsninger. Vcom som norsk distributør og kompetansepartner har vært til god hjelp under prosessen. Løsningen vi har tatt frem for Nordbas vil også være en fremtidsrettet løsning for andre fiskefartøy.» (Stian Svensli, prosjektleder i Tafjord K / Mobit Ålesund, sertifisert innovaphone-forhandler.)

Dette prosjektet er gjort i samarbeid med:

Mobit Ålesund, Tafjord K AS

Vcom AS - Lysaker torg 25, 1366 Lysaker - Telefon: 21 67 37 70 - E-post: post@vcom.no
Copyright © 2018 www.vcom.no